Anhee (2007)

De koninginnenrit, dagboek van Joeri Houthoofdt

Reeds ’s morgens vroeg stonden we met z’n allen klaar in ’t Hoekske met een rit van 210km voor de boeg. We werden er ontvangen door onze ‘koffieman’ die iedere week voor ons paraat staat.

De kampioenen in spe waren natuurlijk ook van de partij omdat ze nog vele kostbare kilometers te verdedigen hadden.

Na wat gemopper van de voorzitter werden we ingeschreven en konden we om 7.40u. vertrekken richting Anhée.

Om 10uur vertrokken de supporters met het busje (met onze voorzitter als chauffeur van dienst) ofwel met eigen wagen.

Voor we onze tussentop in Ath maakten, hadden we onze eerste bergjes in de benen. Daar werden tijdens de grote klim langs de autosnelweg onze benen voor de eerste keer getest en de eerste groepjes gevormd.

In Ath moesten we al afscheid nemen van Francky die ’s avonds nog moest werken en die na een drankje op een terrasje richting huiswaarts keerde (we denken natuurlijk allemaal dat zijn vrouw hem een beetje verder stond op te wachten om zo met de auto richting huis te rijden).

Na een drankske en een hapje konden we weer verder.

Intussen was onze baankapitein van dienst aangekomen met de auto om ons verder te leiden richting Anhée.

Plots hadden we een 3km lange lastige kassei. Natuurlijk vonden we dit niet plezant, maar al gauw werd dit weer vergeten.

De rit werd nog wat verlengd nadat we bemerkten dat we een extra klimmetje achter de rug hadden.

Op de muur van Thieu konden we weer even het gasgendeltje open zetten en werd het tempo weeral de hoogte ingebracht. Al snel werden er enkel groepjes gemaakt en reden we de kasseien omhoog. Daar waren er werken aan de gang en het was rood, maar de eerste groep van de Bevernaar kon natuurlijk niet wachten en reed door.

Toen iedereen boven kwam op de grote baan richting Gozee werd er plots opgemerkt dat er twee vermisten waren. Vlug even gaan kijken waar ze bleven maar niets meer te zien. Na een telefoontje met de volgwagen bleek dat ze eventjes verkeerd hadden gereden. Na overleg verschenen ze even verder, maar ze hadden ons natuurlijk niet opgemerkt, zetten wij onze achtervolging in.

Zo konden we weer aansluiting maken.

Onze tweede tussenstop was in Gozee daar konden we iets eten en drinken. We hadden reeds 155 km op te teller en hadden nog 55km te gaan.

Vlug even contact opnemen met de vrouwtjes. Daar bleek dat ze gezellig in het zonnetje een aperitiefje aan het drinken waren (en wij maar afzien …).

Iedereen weer terug op de fiets en nu richting hotel.

Na een kleine woordspeling reden we bijna naar Anthée. Gelukkig werd dit tijdig opgemerkt.

Met nog 15 km te gaan, kwamen we aan bij de vrouwtjes. Enkelen dachten om eventjes te pauzeren maar daar besliste het peloton anders over. Sommigen deden toch de stop en al vlug bleek dat de grote groep al weg was.

Na enkele kilometers achtervolgen werd het peloton bijgehaald en kon de finale worden ingezet. Sommigen hadden enorme dorst en staken nog een tandje bij en konden zo een voorsprong bijeen fietsen. Het groepje had natuurlijk geluk dat onze baankapitein Ronny Veroughstraete bij de ontsnapping was en kon vlot onze eindbestemming bereiken.

Vlug richting terras om er ééntje te drinken.

Eventjes later kwam het aanstormend peloton, zo haastig dat ze bijna het hotel voorbij gefietst hadden.

Eindelijk gearriveerd!

Eerst uitpakken, douchen, nog paar een terrasjes doen en dan aan tafel voor een lekker diner.

Na een aperitief van de club (waarvoor onze dank aan de voorzitter) konden we de avond samen gezellig doorbrengen.

Nadien werd er nog over de rit nagepraat met een glaasje (zeg maar met een paar glaasjes).

Voor sommigen was het tijd om onder de wol te kruipen en anderen verkozen om nog wat extra amusement te zoeken op het terrasje buiten. En dan ging het licht uit …

Actieve deelnemende leden:

Crombez Joris, Declercq Rik, Decoorne Eddy, Dumortier Frans, Dumortier Luc, Himbrecht Dimitri, Houthoofdt Joeri, Houthoofdt Ronny, Huyghebaert Jeamie, Jonckheere Peter, Leenknegt Bjorn, Leenknegt Francky, Santy Lionel, Veroughstraete Ronny, Wybo Johan

Passief deelnemende leden:
Devisscher Bart, Sinnaeve Frans, Vansteeland Willy

Volgwagen team van dienst:
Casteleyn Andre & Casteleyn Hilde

Baankapiteinen :
Dumortier Frans, Veroughstraete Ronny op de fiets & Wallyn Dirk in de auto

Bedankt aan de club voor dit gezellig weekend. Hopelijk tot volgend jaar.

Joeri Houthoofdt